För snart 8 år sedan började jag blogga om webbnyheter på Webbinnovation.se och i dagarna fick hemsidan ett nytt mer tidningslikt och lättläst utseende. Jag uppmanar dig att göra mina övriga läsare sällskap och lägg till sajten som ett bokmärke, så får du krönikor och nyheter som både kan inspirera och hjälpa dig som arbetar på, för och med internet.

Sajten har “enbart” uppåt tusen läsare i månaden, men siffran kommer sakta växa när jag nu alltså skriver mer frekvent. Det behövs en motvikt till den orealistiska och hajpade atmosfär som tyvärr råder runt webben och artificiell intelligens, speciellt i vår huvudstad. Där kan jag bidra med sunt småländskt bondförnuft och konkreta idéer från någon som vuxit upp med internet och sett både dess fördelar och baksidor. Sedan mitt allra första uppringningsmodem har jag förstått att tekniken har långtgående möjligheter, om övriga mjuka och sociala faktorer kan hänga med i svängarna.