Nyheter & sånt

Ta del av nyheter om webb, utveckling och marknadsföring i min nygamla blogg

För snart 8 år sedan började jag blogga om webbnyheter på Webbinnovation.se och i dagarna fick hemsidan ett nytt mer tidningslikt och lättläst utseende. Jag uppmanar dig att göra mina övriga läsare sällskap och lägg till sajten som ett bokmärke, så får du krönikor och nyheter som både kan inspirera och hjälpa dig som arbetar på, för och med internet.

Sajten har “enbart” uppåt tusen läsare i månaden, men siffran kommer sakta växa när jag nu alltså skriver mer frekvent. Det behövs en motvikt till den orealistiska och hajpade atmosfär som tyvärr råder runt webben och artificiell intelligens, speciellt i vår huvudstad. Där kan jag bidra med sunt småländskt bondförnuft och konkreta idéer från någon som vuxit upp med internet och sett både dess fördelar och baksidor. Sedan mitt allra första uppringningsmodem har jag förstått att tekniken har långtgående möjligheter, om övriga mjuka och sociala faktorer kan hänga med i svängarna.

 

WordPresskurs i Växjö

Kursstart 27 augusti

Tidigt år 2020 startar en helt ny omgång av den superpopulära grundkursen i att bygga hemsidor med WordPress, som sker kvällstid hos studieförbundet Sensus i Växjö. Jag har hållit i kursen två gånger tidigare, med flera fina hemsidor som resultat. Kursen har varit extra populär hos småföretagare och föreningar.

WordPresskursen i Växjö går igenom grunderna i att bygga hemsidor, samt hur man installerar och formar sin hemsida med det kostnadsfria publiceringsverktyget WordPress. Det är dock ett stort plus om man har goda datorkunskaper eller erfarenhet av hemsidor sedan tidigare.

WordPress är idag världens största publiceringsverktyg som används både för privatbloggar, företagshemsidor och medelstora nätbutiker.

Nästa kursstart blir någon gång i januari, se sensus hemsida för aktuella kurser.

Nu är webbtjänsten Nextcamp lanserad

När jag startade eget företag på nytt visste jag att målet skulle vara att på sikt lansera egna företagstjänster. Att bygga hemsidor åt kunder är alltid trevligt och utmanande, men det ger inga passiva inkomster och ger sällan mer tillbaka än den tid man lägger ned. Därför beslutade jag tidigt att utveckla en webbtjänst, även om jag inte var helt hundra på vad den i detalj skulle utföra.

Men det äldsta rådet är ju att hålla sig till det man kan. Det jag kan är webb och marknadsföring, vilket resulterade i en annonsmarknad för marknadsföring. Sedan Blogvertiser – en tjänst för att köpa sponsrade blogginlägg – la ner sin verksamhet, så har det varit ett vakuum för oss marknadsförare. Det är lika svårt att hitta lämpliga annonsörer, som det är för annonsörer att jämföra och hitta den kanal som kan ge mest utdelning per investerad krona.

Tjänsten är tillsvidare helt gratis. Det tar någon minut att skapa ett konto och lägga upp annonser för att presentera sin hemsida till reklamköpare. Ett perfekt sätt att tjäna lite extra pengar på sin blogg eller webbplats.

Besök Nextcamp »